Hoppa till sidans innehåll

Förbundsnyheter


Nellie Vikström imponerade när hon tog hem två guld och ett silver på ungdoms-EM i polska Raszyn.
 
Nellie Vikström var med på ungdoms-EM redan förra året. Så här säger hon inför sin start i 64 kg-klassen i Polen.  
 
Olofströms Freya Koskela satte storslaget personligt rekord, med åtta kg, när hon med sina 145 kg blev sjätteplacerad på ungdoms-EM.
 
Först ut bland svenskorna på ungdoms-EM i polska Raszyn är Freya Koskela från Kyrkult utanför Olofström. Hon tävlar kl 12 på söndagen i 59 kg-klassen. Så här säger hon inför EM-debuten.
 
Årets ungdoms-EM avgörs i Polska Raszyn och Sveriges trupp består av fyra tjejer och tre coacher.
 

Truppen till Ungdoms-EM

(2022-08-09 09:24)
Svenska Tyngdlyftningsförbundets trupp till ungdoms-EM i Raszyn, Polen 10-18 Augusti.
 
Vi vill fortsätta att göra våra SM-tävlingar ännu bättre. Därför bjuder vi in er till att svara på en kort enkät om SM i Landskrona 2022.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet startar en Atletkommitté vars inplanerade mötet i juni inte av. Men nu bjuder kommittén in intresserade lyftare till ett öppet forum söndagen den 21 augusti kl 17. 
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets kansli kommer ha öppet hela sommaren men notera att mail och telefon endast är bemannade varje vecka måndag och tisdag under juli månad.
 
Under midsommarhelgen håller det Internationella Tyngdlyftningsförbundet (IWF) kongress för att välja organisationens framtida representanter, bland annat president och generalsekreterare.
 
Eleiko har under många år skänkt pris till bästa lyftare, det så kallade Eleikos Stora Pris, på SM. På plats i Landskrona 2022 fanns Andreas Andrén, vice VD Eleiko, och numera Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse för att dela ut dessa priser.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet har tagit ut den svenska truppen till EM för ungdomar (15 år) i Raszyn, Polen den 10-18 augusti 2022.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse beslutade på sitt möte i söndags att justera i tävlingskalendern för hösten. Det innebär fler datum att arrangera serie och flyttat Lag-SM.
 
Två lyftare deltog i 109 kg-klassen på SM i tyngdlyftning och det slutade med trippla SM-guld till Fyshusets Kristoffer Nilsson och lika många silver för Karlstads Ludwig Eriksson.
 
Sverigeettan Hampus Lithén, HAK Greppet, var anmäld men kom inte till start vilket gjorde att tre lyftare deltog i +109 kg-klassen på SM i Landskrona.    
 

Postadress:
Klova Tyngdlyftning - Tyngdlyftning
Åkesson, Hornsgatan 56, 5 tr
11821 Stockholm

Besöksadress:
Vasalundshallen, Solna, Badhusplan 1-3
16955 Solna

Kontakt:
Tel: 0735090508
E-post: klovatyngdlyftning@g...

Se all info