Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap på Bosön 10 maj

20 MAR 2019 19:52
Det närmar sig med stormsteg till vårt planerad KM!
Nyfiken?
Vill du vara med och tävla i Ryck och Stöt?

Läs då informationen här!
  • Uppdaterad: 20 MAR 2019 19:52

Klubbmästerskap på Bosön 10 maj

Träningspassen kommer från den 24 mars vara mer inriktade på hela lyft, alltså hela ryck och hela stötar. Även vad som räknas som ett godkänt lyft från en domare. Dessa pass är våra vanliga lyftpass som ni ser i kalendern och på Facebook med löpande inlägg.

Hur går det till?

På ett KM har vi inte exakt alla regler som finns i övriga tävlingar. Man behöver tex. inte ha trikå på sig! Vanliga träningskläder fungerar jättebra men...man ska kunna se era armbågsleder och knäleder. Detta sker lättast med tajta ENFÄRGADE kläder eller kläder som inte går över de lederna. Man kan heller inte slå några svenska rekord, endast personliga rekord (beror på antalet domare man har på tävlingen)...vilket är det viktigaste rekordet kan jag tycka!

Man tävlar i viktklass och åldersklass, därför tar ni med körkort/ID kort. Man väger in innan tävlingen (tiden för invägning får ni som tävlar närmare tävling) och sen värmer man upp inför den viktklass man går i (kan vara en stor grupp beroende på hur många som är med). Sen har ni 3 ryck och (efter alla gjort sina ryck) 3 stötar som ni ska tävla i! Men allt detta lär ni er på våra träningspass!

SÅ KOM PÅ DOM!! 

Man ska vara minst 10 år gammal, betalat sin medlemskap till Klova

OCH VARA MED PÅ TRÄNINGARNA (minst 2 kan jag tycka)!!! 

Alla andra som vill komma och titta, ni är välkomna! Men uppskattar att ni anmäler er på email! Det är begränsat med plats i hallen, den är inte stor! Ni kan anmäla löpande in till samma vecka som tävlingen, bara vi vet att ni tänker komma! 

Vill man vara med så ska ni anmäla detta via mail till This is a mailto link

SENAST 10 APRIL!!!

Kostnad 150kr för att tävla, detta betalas in via swish nr 123 180 59 77. VIKTIGT att ni skriver "KM" som meddelande. Det går även att anmäla sig via BG om man inte kan/vill använda Swish.

Från 10 april är den avgiften bindande och ej återbetalningsbar. 

Vi kommer behöva några som klovar!!

Vill man anmäla sig till detta så är det samma datum som gäller, 10 APRIL! 

Vi kommer nämligen ha en lite utbildning i hur det går till! Att klova är att sätta på vikterna på tävlingsstången för det lyft som ska göras av tävlande! Man har en (eller fler) klovare vid sidan om stången, man ska kunna hålla koll på vikten som är på stången, så man lätt kan byta till den vikt som domaren säger ska vara inför nästa lyft! Man ansvarar för att stången är ren (kan komma blod på den, tuff sport detta!) Att stången ligger rakt på podiet, Att stången har klovar på sig så vikterna sitter stabilt! 

De som tävlat färdigt, eller tävlar sist, kan vara med och klova ett tag oxå om man vill. 

Tävlingen är en fredag, så avsätt tid till detta så ni kommer i tid! Vi har inga bestämda tider som det är just nu. Men rikta in er på att invägningen blir kl 16-17 ca. Tävlingen börjar troligtvis runt kl 18. Dessa tider kan ändras. Exakta tider kommer snart!  

Hör av er om ni har frågor! Håll kolla på FB för snabbinfo, men hänvisa gärna hit till de som ni vet är intresserade! ANMÄL ER SÅ FORT NI VET ni ska tävla, klova eller komma och heja på!! Ni behöver inte vänta till 10 april för detta!

Skribent: Mikael Åström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Klova Tyngdlyftning - Tyngdlyftning
åkesson, Ångströmsgatan 1
11269 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0707588303
E-post: klovatyngdlyftning@g...

Se all info