Hoppa till sidans innehåll

God Jul & Gott Nytt År

19 DEC 2019 12:05
2019 är snart slut, året har varit händelserikt för Klova.
Första året vi haft våra gemensamma träningar endast på Bosön.
Här kommer en kort resumé över året som snart gått.
  • Uppdaterad: 19 DEC 2019 12:05

Vi hade vår tredje Klovadag på Bosön 16 februari. En heldag där vi kör lyftteknik och det vi kallar allmänfys (gymnastiska övningar och allmän träning mot egen kropp) för alla som vill vara med, man behöver inte vara medlem för att vara med. Och vilken dag det blev! Rekordmånga kom, 40 personer med ålder från 10 till 60! Vi tog över Bosön!
Indelade i 2 grupper som var mixade åldrar, alla kör samma övningar men på sin egen kapacitetsnivå. Alla lär av varandra, se gärna foton och filmklipp här på hemsidan, facebook och instagram.

10 april skrevs även in i Klovas historia (då drygt 2 år gammal) med ett KLUBBMÄSTERSKAP! 6 härliga deltagare, 5 i publiken, 4 i kulisserna och en fin fin domare! Foto och film finns!

De gemensamma helgpassen fortsatte med ett mindra avbrott under sommarens heta månader. Men många medlemmarna tränade på bra bra själva! Både hemma och på semestern för vissa. Det märktes på hösten!

Nya medlemmar addades hela våren och även in på höstens träningar! Härligt när ryktet sprider sig om vår klubb som inte tränar riktigt som alla andra klubbar. Mycket fokuseras på individen, allmäfysen är en typisk start på varje pass. Alla gör samma övningar men anpassas för individen just för vi alla är olika stela, gamla skador mm. Men.....det mesta släpper när man vet hur man ska träna upp det och kan ta sig vidare in i träningen på ett mindre stelt och skönare sätt. Förståelse för kroppen är nyckeln till mycket. Då släpper ofta hjärnspökena vi har med oss också.

Hösten var även det ett rekord med fullbokade pass på nästan alla helger. Fantastiskt! Vi fokuserade på snabbhet i draget över knäna, snabbhet under stången, slappna av i armarna och annat som gör att lyften känns lättare och lättare även om man höjjer vikten! Skönt! Jättekul som tränare att se alla framstegen under hösten! Små som stora! Släpp kontrollen och kör, det var grundtanken.

Mitt i allt detta roliga så fick Klova besök i novemeber av ägarna till en Crossfit box i Drammen, Norge! Emily har tillsammana med sin syster Caroline startat en framgångsrik box som heter Crossfit Fønix. Via kontakter hade de hört talas om Klova och vårt sätt att träna lyftning och allmänfys. De tog sig till Bosön en lördag och hade ett privat pass med mig. Vi körde utan skor, jobbade med andningen, magstöd och avslappnade armar i lyften. De kände stora skillnader och blev lite lyriska över att köra barfota. Därför åker jag till dom i Drammen nästa år och kör workshop med deras medlemmar! Kommer bli ett riktigt kul sammarbete. Vem vet vart detta kan leda, sky is the limit! 


Tillslut tackar jag alla fina underbara medlemmar för alla otroligt roliga pass vi haft detta året! Kul att ni kommer ut på Bosön och kör helg efter helg! Att ni berättar för polarna om Klova och drar med dom så de får testa lyftning. Till er jag inte ser lika ofta, alltid kul när ni hänger på, ni är välkomna när ni kan!


Nu är det bara några dagar kvar i December. Glöm inte att träna och ANDAS i julstressen, på med tomteluvan SÅ KÖR VI IN I KAKLET...sen väntar julskinkan och kalkonbröst! (När ni äter dessa så tänker ni "rumpa ut, mage på och bröstet ut")

Till er jag inte ser mer detta året, ha ett skönt slut och en härlig början! Vi ses 2020!!
/Coach Miss Li

Skribent: Mikael Åström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Klova Tyngdlyftning - Tyngdlyftning
åkesson, Ångströmsgatan 1
11269 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0707588303
E-post: klovatyngdlyftning@g...

Se all info